17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Brynzové halušky

Název Množství a jednotka
brambory 4 ks
hladká mouka 250 g
sůl 1 lžička
brynza 200 g
zakysaná smetana 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

příloha

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Osolíme a s moukou zaděláme těsto. Popřípadě přidáme trochu vody. Těsto nesmí být lepivé.
Do vroucí, osolené vody, přes cedník s většími oky tlačíme malé nočky. Když vyplavou, jsou uvařené ( 3 - 5 minut).
Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Brynzu rozmícháme se smetanou.
Uvařené halušky na talíři přelijeme rozmíchanou brynzou a posypeme slaninou.


 


RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...